Hirdetés

A Toshiba szerint jövőre sem lesz könnyű új konzolt szerezni



|

A félvezetők felelőse őszintén sajnálja, hogy nem tudják kiszolgálni a konzolgyártók igényeit.

Hirdetés

A számos iparágat sújtó chiphiány kapcsán a bennfentesek többnyire elhúzódó jelenségre számítanak, nemrég például az Nvidia vezetője, Jensen Huang beszélt arról, hogy a helyzet miatt jövőre sem tudják majd kielégíteni a videókártyák iránti keresletet.

A napokban pedig a Toshiba félvezetőkért felelős igazgatója, Takesi Kamebucsi nyilatkozott hasonlóan a Bloombergnek adott interjújában, külön kitérve a konzolokra is.  

Hirdetés

A vezető szerint 2022-ben is kitarthat a chiphiány, melynek fő okaiként az alapanyagok szűkös rendelkezésre állását, illetve a kiugróan erős keresletet nevezte meg. Az utóbbiban pedig nagy szerepet vállalnak a konzolgyártók:

"...a konzolgyártók a legerősebb igényeket támasztó ügyfelek közé tartoznak, és őszintén sajnálom a csalódottságukat, mivel egyikük sem lehet 100 százalékban elégedett."

- fogalmazott  Kamebucsi, aki minimum jövő szeptemberig számol a félvezetők erős hiányával, egyes partnerek maradéktalan kiszolgálását viszont csak 2023-ban látja reálisnak. Ezek között azonban nem említette a Sonyt és a Microsoftot, így megeshet, hogy rájuk nem érvényes a borúlátó jóslat.

A Toshiba egyébként teljesítményszabályzó chipekkel veszi ki a részét a videokártyák és a konzolok gyártásából, méghozzá a piac egyik legnagyobb szereplőjeként, így érdemes lehet odafigyelni Kamebucsi megállapításaira.

Az optimistább hajlamú vásárlók viszont továbbra is kapaszkodhatnak az AMD élén álló Lisa Su júliusi nyilatkozatába, amelyben úgy fogalmazott, hogy 2022-ben már az általános chiphiány enyhülésére számít.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.