Hirdetés

A trollokat szimulálja a Facebook mesterséges intelligenciája



|

Mesterséges intelligencia segítségével szimulálja a felhasználók rossz szokásait a Facebook egy párhuzamos, alternatív oldalon.

Hirdetés

A Facebook mérnökei kifejlesztettek egy új eljárást annak érdekében, hogy azonosítsák és megállítsák a káros viselkedést a közösségi oldalon, úgy mint trollkodás, spammelés, fegyver- vagy drogkereskedelem. Immáron minden effajta viselkedést tudnak szimulálni mesterséges intelligencia által működtetett botokkal egy párhuzamos, alternatív Facebookon. A WW néven ismert szimulátor a Facebook valódi kódbázisára épül, Londonból irányítják a projektet, és azt remélik, hogy sok káros tartalmat segít majd kiszűrni. 

Hirdetés

A mérnökök számos ötlettel próbálkoznak a botok megállítására, például korlátozzák a percenként elküldhető üzenetek és posztok mennyiségét, és vizsgálják a változtatások hatásait. A Facebook szerint olyan ez a munka, mint amikor a gyorshajtást próbálják visszafogni a zsúfolt utakon, csak most facebookos felhasználókkal kísérleteznek (először nem igaziakkal). 

Bár a gépi tanulás-alapú viselkedésszimuláció elég gyakori eljárás, a WW projekt azért érdekes, mert a valódi Facebook párhuzamos verzióján történik, webalapú szimulációként - persze numerikus adatokkal. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.