Hirdetés

A TSMC-nek is bezavarhatnak a Huawei gondjai



|

A TSMC szerint a Huawei saját operációs rendszere rövid távon a TSMC eladásait is visszavetheti.

Hirdetés

A mai okostelefonokban lévő chipek meghatározó részét a TSMC gyártja, és az óriás vezetése úgy gondolja, hogy rövid távon ők is eladásbeli csökkenéseket tapasztalnak majd amiatt, hogy a Huawei Amerika tiltólistájára került. 

Hirdetés

A TSMC már korábban közölte, hogy folytatja az együttműködést a Huawei-jel, és továbbra is gyárt chipeket a HiSiliconnak. A Reuters szerint most azonban átértékelte a helyzetet a TSMC. 

Mark Liu elnök arról beszélt, hogy a Huawei készülékek eladásai le fognak lassulni, ugyanis a fogyasztók megpróbálják majd kitalálni, hogy megelégednek-e a kínai gyártó saját operációs rendszerével az Android helyett. Mindennek eredményeként a Huaweinek nem lesz annyi chipre szüksége, és így a TSMC árbevétele is csökken majd. 

Liu szerint az 5G-s mobilok és az új csúcsmobilok iránti kereslet azért az év második felében is jó úton tartják majd a TSMC-t, az előrejelzéseken nem változtattak. Januárban arról beszéltek, hogy a 2019-es árbevétel 1-3 százalékkal emelkedhet éves szinten. Tavaly a TSMC 11,4 milliárd dolláros nyereséget termelt. 

A Huawei számára nagy gondot okozhat, hogy elvesztette a brit ARM Holdings támogatását, így a chipjeihez a jövőben más architektúrát kell keresnie, ha a helyzet nem oldódik meg két hónapon belül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.