Hirdetés

A tudósok rájöttek, mi az a titokzatos szerkezet, amire Florida partjainál bukkantak



|

Daytona Beach Shores tengerpartján került elő, sokáig nem tudták, mi lehet ez.

Hirdetés

A napokban különös szerkezetre bukkantak Florida partjainál, egészen pontosan Daytona Beach Shores tengerpartjánál. Az bizonyos volt, hogy a monstrum a Nicole és az Ian hurrikánok átvonulása után került a partra, de nem igazán tudták beazonosítani a kiálló részek alapján, hogy mi a jó ég lehet ez valójában. 

Tippek persze voltak: egyesek azt hitték, hogy egy régi NASCAR-verseny ülőhelyeinek maradványait lelték most meg, mások azt gondolták, hogy a fából és fémből készült szerkezet esetleg egy régi, már elfeledett mólóból maradhatott vissza. Most azonban megérkeztek a St. Augustine Lighthouse Archaeological Maritime Program régészei, és kiderítették az igazságot.

Hirdetés

A szakemberek véleménye szerint egy régi, 1800-as években készült teherhajó maradványait lökte a partra a hurrikánok egyike. A roncsokat már szinte teljesen elfedte ismételten a homok, így lassan halad a feltárás.

A régészek mindenesetre megkértem minden bámészkodót, hogy csak és kizárólag fényképeket készítsenek, egyébként ne piszkálják a leletet, hogy akár még csak véletlenül is kárt tegyenek benne.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.