Hirdetés

A tudósok szerint rákot okozhat az AirPods



|

250 tudós írt alá egy petíciót, amely szerint az AirPods és a többi vezeték nélküli fülhallgató használata növeli a rák kockázatát.

Hirdetés

Az Apple AirPods vezeték nélküli fülhallgatója óriási sikernek bizonyult, mostanra bárhol belefuthatunk olyan emberekbe, akik ezt viselik. Értelemszerűen a többi nagy cég is igyekszik valami hasonlóval előállni. A Gartner jóslatai szerint a fülön viselhető eszközökből 2022-ben már 158,43 millió darab talál majd gazdára évente. A kategóriát most az okosórák vezetik, de a jövőben a vezeték nélküli fülhallgatók is igen elterjedtek lesznek. 

Hirdetés

A The Atlanta Journal-Constitution viszont egy olyan aggasztó jelentést tett közzé, amelyben az áll, hogy számos tudós szerint az AirPods és a hasonló, fülön viselhető eszközök rákot okozhatnak. 250 tudós aláírt egy Egyesült Nemzetek Szervezete- és egy Egészségügyi Világszervezet-petíciót, amelyben pontosan ezt állítják. 

Állítólag a Bluetooth technológiával van baj, ami a fülön viselhető eszközök és a készülékek közötti kommunikációt biztosítja. A technológia elektromágneses frekvenciájú rádióhullámokat használ az adatok továbbítására, ami az emberek koponyájához ilyen közel már veszélyes, és rákot okozhat. Az International Agency for Research on Cancer nemrég azt mondta, hogy az EMF hullámok rákkeltőek az emberek számára. A nagyfokú kitettség neurológiai problémákhoz és DNS-károsodáshoz is vezethet. 

Nagy dózisban az EMF hullámok égéseket okozhatnak és befolyásolják az emberekben a sejtnövekedést. Azt viszont senki nem tudja biztosan, hogy az alacsony dózisú EMF hullámoknak való kitettség (vagyis az AirPods vagy más hasonló termékek viselése) milyen hatással van ránk hosszú távon. Bár a WHO-nak vannak irányzatai arra vonatkozóan, hogy mennyi EMF hullámot bocsájthat ki egy eszköz a felhasználóra, a tudósok szerint ezek nem elég szigorúak ahhoz, hogy megelőzzék a betegségek kialakulását. A gyerekek pedig még nagyobb veszélynek vannak kitéve a tudósok szerint. 

A Samsung nemrég dobta piacra a Galaxy Buds vezeték nélküli fülhallgatóját, a pletykák szerint március 25-én az Apple pedig bemutatja az AirPods 2-t. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.