Hirdetés

A túl erős konkurencia miatt késik a Cybertruck



|

Egy belsős forrás szerint nem keveset kell még várni Elon Musk pickupjára.

Hirdetés

Rossz hírt hozott a január azoknak, akik már letették a 100 dolláros előleget a Tesla Cybertruckra, nemrég ugyanis eltüntették a pickup honlapjáról a gyártás 2022-es megkezdésére való utalást, így már semmiféle ígéret nincs a futurisztikus jármű érkezési idejére nézve.

Most pedig egy belsős szivárgás utal arra, ami már ebből is elég egyértelmű volt: a 2019-ben leleplezett Cybertruck ismét késni fog, méghozzá nem is keveset.

Hirdetés

A Reuters meg nem nevezett belsős forrása ugyanis arról számolt be, hogy a Tesla csak 2023 első negyedévének végén kezdi el a limitált szériás előgyártást, így már mélyen benne lehetünk a következő évben, mire elkezdődhet a szélesebb közönség kiszolgálása.

Ennél is érdekesebb azonban a csúszás állítólagos oka. A szivárogtató úgy tudja, hogy Elon Muskék az időközben felbukkanó konkurencia miatt tolták el a piaci rajtot. A Tesla állítólag megváltoztat néhány funkciót, hogy a Cybertruck "meggyőző termék" legyen az olyan riválisok mellett, mint a Ford F-150 Lightning, vagy a Rivian R1T. Az előbbire a Fordnak már 200 ezer előrendelése van, a szállítás pedig még az idén megkezdődik, míg az utóbbit jövőre ígéri a gyártó Rivian.

Forrás: Ford

A Teslának főként az F-150 Lightningtól lehet félnivalója, hiszen egy nagy múltú, komoly márka terméke, az F-széria pedig évtizedek óta a legjobban fogyó típus az Egyesült Államokban. Az árakat illetően már biztosan szoros lesz a verseny, hiszen a Cybertruck elvileg 39 990 dollárról indul, míg a legolcsóbb elektromos Ford-pickupért 41 700 dollárt kell majd fizetni.

Akárki is győzzön, a Cybertruck (sokadik, és talán nem utolsó) csúszásával már biztosra vehető, hogy leghamarabb csak jövőre fog beindulni az az elektromos platósok háborúja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.