Hirdetés

A Twitch egy új funkciót tesztel, 100 dollárt is rákölthetsz a chat üzenet kiemelésére



|

A Twitch fejlesztőinek láthatóan tetszik a YouTube szuperchat megoldása, így gyorsan össze is dobtak valami hasonlót több-kevesebb sikerrel.

Hirdetés

A napokban a Twitch.tv elindította egy új funkciójának tesztelését. Az Elevated Chat megoldás lehetővé teszik, hogy 5-től 100 dollárig terjedő "aprót" küldhessünk az üzenetünk mellé, ami így 30 másodperctől 2 és fél percig kitűzve marad a chatrészleg tetején vagy a stream lejátszója alatt.

A dolog alapvetően nem hangzik rosszul: a YouTube-on évek óta működik egy hasonló funkció a streameknél, és a nézők imádják. A gond csak az, hogy a Twitch nagyon furán építette be a saját megoldását.

Kezdésnek mindjárt az árazással is gond van: ki lenne annyira jókedélyű, hogy 100 dollárt fizessen egy üzenetért, ha megteheti, hogy 5 dollárt fizet ki 5-ször és így garantálja, hogy az üzenete 5-ször 30 másodpercig (szóval 2 és fél percig) kikerül 25 dollárért?

Hirdetés

A kihelyezés sem hibátlan, mivel a fizetett üzenet két különböző pozícióban lehet kitűzve. A chatrészleg tetejével nincs semmi gond, de a lejátszó alatt csak akkor bukkan fel az üzenet, ha nem teljesképernyőben vagy "theater mode"-ban nézzük az adott csatornát. Ráadásul a legtöbb streamer nem nézi a saját lejátszóját, így mindegy is, hogy hogyan kerül oda.

A streamerek nem dönthetik el, hogy hova menjen a kiemelt üzenet, így a sors dönti el, hogy szerencsétlen fizető vendég szövege látható helyen végzi-e vagy sem. Érdekes megoldás, de a tesztidőszak alatt a Twitch remélhetőleg rendbe teszi a dolgot, mivel a YouTube egyébként bizonyította, hogy hasonló funkcióra azért lenne igény.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.