Hirdetés

A Twitch ideiglenesen felfüggesztette Donald Trump csatornáját



|

Általában a Twitch nem szokta kommentálni a különböző tiltásokat és felfüggesztéseket, de most némi információval azért szolgáltak.

Hirdetés

A mai nap folyamán a Twitch egy időre felfüggesztette (tehát nem véglegesen letiltotta) az Egyesült Államok elnöke, Donald Trump saját csatornáját. Általában hasonló tiltásoknál a platform képviselő némák maradnak, de most rövid indoklással szolgáltak döntésük kapcsán. 

Hirdetés

Több médium is megkereste a Twitchet a felfüggesztés kapcsán, a streamingplatform illetékesei pedig azt válaszolták, hogy a gyűlöletkeltő tartalom nem engedélyezett a Twitchen. Értelemszerűen az elnök nem videojátékokkal játszott a Twitchen (ahogy azt a platform legtöbb streamere teszi), hanem különböző politikai gyűléseit osztotta meg itt élőben.

A Twitch képviselői ki is emeltek két példát arra, amiért megszületett a felfüggesztés - különösen azért érdekes ez egyébként, mert egyébként nem szoktak ennyire belemenni a részletekbe, sőt általában semmilyen formában nem kommentáljak a szankciókat, például azt sem tudjuk, a napokban miért lett végleg kitiltva a Dr Disrespect a videós megosztóról. 

Mindenesetre Donald Trump felfüggesztése kapcsán elsőként egy 2016-os esemény videóját említették meg, amelyben Trump a következőket mondta:

"Amikor Mexikó ide küldi a polgárait, nem a legjobbjait küldi. Nem olyanokat mint ti, nem olyanokat. Olyan embereket küldenek, akikkel sok gond van, és ők magukkal hozzák ezeket a gondokat. Drogokat is hoznak, és a bűnözést is magukkal hozzák. Ők erőszaktevők. És egyébként egyesek azt hiszem, jó emberek."

A második problémásnak ítélt felvétel pedig ebben a hónapban született Oklahoma államban, Tulsa városában. Itt az elnök a következőket mondta:

"Hajnali 1 óra van, és egy megtermett - néha használom ezt a szót - hombre betöri egy fiatal nő ablakát, akinek a férje távol van, utazó ügynökként dolgozik, vagy valami ilyesmit csinál. Te felhívod a 911-et, és bemondják: Sajnálom, a szám amit hívott már nem működik. Rengeteg ilyen eset van, rengeteg."

Donald Trump újraválasztási kampánya egyébként tavaly októberben startolt el a Twitchen. Egyelőre nem tudni, felfüggesztése egészen pontosan meddig is tarthat.

Frissítve: Időközben a Reddit is bannolta az r/the_donald aloldalt 2000 másik subreddittel egyetemben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.