Hirdetés

A Twitch mostantól a hamis információkat terjesztő csatornákat is szűri



|

Lecsap a banhammer, ha egy csatornáról úgy ítéli meg a Twitch, hogy szándékosan terjeszt megtévesztő állításokat.

Hirdetés

A Twitch üzemeltetői változatos okokból dönthetnek úgy, hogy egy-egy csatornát kipenderítenek a platformjukról, ezek közé nemrég egy újat vettek fel. Ez pedig nem más, mint a hamis információk terjesztése, amivel kapcsolatban inkább a Facebookot, a Twittert, és a YouTube-ot szokták ekézni a modern technológia káros hatásait kutató szakértők, de a streaming szolgáltatás üzemeltetői sem szeretnék, hogy náluk találjanak új otthonra a különböző összeesküvés-elméletek megalkotói.

Erről tegnap tett közzé egy blogposztot az Amazon alá tartozó weboldal csapata, amiben kiemelték, egyelőre szerencsére nem jelentenek nagy problémát a Twitchen a félrevezető állítások, inkább a megelőzést szolgálja, a spammel, átveréssel, és rossz szándékú viselkedéssel kapcsolatos irányelveik kibővítése.

Hirdetés

Emellett igyekeztek arról is megnyugtatni mindenkit, hogy az új szabályok nem fogják átrajzolni a Twitch képét, a sajtónak arról nyilatkoztak, hogy száznál is kevesebb csatorna van, amit rögtön az új szabályok bevezetése után ki terveznek tiltani. Emellett az egyszeri kihágásokat sem fogják feltétlenül büntetni, ahhoz, hogy valakit félrevezető viselkedéséért kitiltsanak, három feltételnek is meg kell valósulnia.

Az első ezek közül, hogy az illető csatorna huzamosabb ideig osztott meg hamis információkat, a második kritérium az adott streamer állításaira vonatkozik, ezeknek a banhoz széles körben cáfolt, de gyakran megosztott gondolatoknak kell lenniük. Végül a hamis információk tartalmát is vizsgálni fogják, nem tiltanak ki például senkit azért, mert pontatlan információt oszt meg mondjuk egy pokémonról, de ha politikai, közegészségügyi témákban terjeszt összeesküvés-elméleteket, vagy erőszakra buzdító teóriákat terjeszt, máris előkerülhet a banhammer.

A sajtó kérdésére a weboldal munkatársai elmondták, ez nemcsak olyan témákat jelent a gyakorlatban, mint a Covid19-cel, választási csalással, és veszélyes orvosi kezelésekkel kapcsolatos álhírek, hanem például bajban lesznek az orosz állami média csatornái is, amiket letiltott, vagy korlátozott több más platform az utóbbi napokban.

Kiderült továbbá, hogy egy streamer akkor is elvesztheti a csatornáját, ha a tiltást érő közléseket nem a Twitchen teszi közzé, hiszen a más platformon mutatott viselkedést is figyelembe veszik a döntés meghozatalakor. A streamelős platform munkatársai kiemelték egyébként azt is, hogy a dezinformáció helyes megítéléséhez külső segítséget is igénybe vesznek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.