Hirdetés

A Twitchen keresztül lehet irányítani ezt a robotot



|

A szerkezet alapja egy Raspberry Pi, és bárki beszállhat a mókába az élő közvetítés során.

Hirdetés

Sok olyan twitches interaktív livestreamet láthattunk már, amely során például a nézők különböző chates parancsokkal irányíthatták egy-egy videojáték karakterét. Nemrég pedig hasonló megoldás született, csak éppen ezúttal egy valódi robotot lehet terelgetni.

Hirdetés

Jópofa ötlettel állt elő egy omantn nevű Reddit-felhasználó, ugyanis egy Raspberry Pi 4 felhasználásával sikerült építenie egy olyan robotot, amelyet az interneten keresztül bárki irányíthat. A Twitchen indított közvetítések során figyelhetjük, ahogy a masina manőverezik omantn udvarában, és a nézők szavazatokkal el is dönthetik, mi legyen a következő lépése. A dolog úgy működik, hogy egy C#-os script 15 másodpercenként beolvassa a chates szavazatokat, majd kiadja a parancsot a robotnak, ami aztán végre is hajtja azt.

Ha meglesnétek a szerkezetet működés közben, vagy be is szállnátok a mókába egy esetleges későbbi élő adás során, akkor itt érdemes körülnézni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.