Hirdetés

A Twitchet koppintja a YouTube új funkciója



|

A játékosokat célozza a videómegosztó legújabb frissítése.

Hirdetés

Az év végi időszak egészen sűrűre sikeredett a YouTube-nál, hiszen előbb a Twitterre hajazó leíró neveket vezették be a platformon, majd bejelentették, hogy végre megkönnyítik az eltérő formátumú tartalmak közti válogatást, most pedig egy újabb frissítés érkezett, ezúttal a játékok iránt érdeklődő közönségnek.

A YouTube nemrég a hivatalos blogján kürtölte világgá, hogy megérkeztek az alapértelmezett, rendszerszintű emote-ok, amelyek elsősorban a kifejezetten játékstreamingben utazó Twitchről lehetnek ismerősek.

Hirdetés

A YouTube Emote néven futó szimbólumokat a kommentszekciókban és az élő chatekben használhatjuk fel, és az egyes csatornák üzemeltetői által beállítható egyedi jeleket egészítik ki. Hogy még egyértelműbb legyen a YouTube Gaming és a Twitch közötti párhuzam, az induló készlet a játékos témájú emote-okra fókuszál, a videómegosztó ígérete szerint viszont később tovább bővítik a választékot.

A funkció természetesen a szöveges bevitelt is támogatja, így ha nem akarunk böngészni, akár az olyan parancsokkal is elérhetjük a YouTube Emote-okat, mint a ":cat-orange-whistling". A frissítés máris éles, a cikk írásakor nekünk is sikerült előcsalnunk a szimbólumokat, amihez a mosolygós arcot ábrázoló gombot kell megnyomni a szövegbeviteli mezőnél.

Az első YouTube Emote-okat három művésznek, Abelle Hayfordnak, Guy Fieldnek és Yujin Wonnak köszönhetjük, így nem kizárt, hogy a későbbi bővítésekhez is független alkotókat kérnek fel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.