Hirdetés

A Twitter azt állítja, hogy manipulálták a dolgozóit a hackerek



|

A támadók állítólag rávették a Twitter dolgozóit, hogy adjanak nekik hozzáférést a hálózat belső rendszereihez.

Hirdetés

A Twitter a saját belső nyomozása során azt derítette ki a legutóbbi hatalmas botrányról és támadásról, hogy a hackerek manipulálták a dolgozóit, hogy adjanak nekik hozzáférést a hálózat belső rendszereihez. Állítólag így tudták átvenni az irányítást számos nagy márka és híresség fiókja fölött. A vizsgálatok alapján konkrét Twitter-dolgozókat vettek célba online a támadók, és néhányat sikerült is rávenniük az adatok kiadására halászati módszerrel - még a kétlépcsős védelmi vonalon is átjutottak. 

Hirdetés

A Twitter szerint 130 fiókot érintett a mostani ügy, ebből 45-nél tudtak jelszót resetelni, majd bejelentkezés után tweetelni. 8 fióknál a fiók és tulajdonosa részletes adatait is megszerezték, ezek egyike sem volt hitelesített. A Twitter azóta minden lehetséges lépést megtett, hogy megakadályozza a további károkat és azt, hogy a támadók ismét megpróbálják fiókok fölött átvenni az irányítást. Többek között a hatóságokkal is dolgoznak azon, hogy milyen hosszú távú intézkedésekre van szükség a biztonság fokozása érdekében. 

Hackerek szerint egyébként az egész botrány egy viccként indult három tinédzser között. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.