Hirdetés

A Twitter beperli Elon Muskot, az alkalmazottaknak tilos az üzletről beszélniük



|

Új fejezetbe lépett Elon Musk és a Twitter csetepatéja.

Hirdetés

Nemrég robbant a hír, hogy az előzetes sejtéseket beigazolva Elon Musk hivatalosan is kihátrál a Twitter tavasszal bejelentett 44 milliárd dolláros felvásárlásából, méghozzá arra hivatkozva, hogy a cég vezetősége nem tájékoztatta megfelelően a platformon aktív kamu fiókok arányáról.

A mikroblog azonban nem hagyja magát, s az aláírt megállapodásra hivatkozva bejelentette, hogy pert indít Musk ellen az üzlet nyélbeütésének kiharcolására. Így aztán a felek álláspontja nem is lehetne távolabb egymástól, a szerződésszegést kiáltó milliárdos ugyanis még a megegyezés szerinti 1 milliárd dolláros elállási pénzt sem óhajtja kifizetni.

Hirdetés

A Twitter viszont elszántan fut neki a bírósági összecsapásnak, egy kiszivárgott belsős levél szerint még az alkalmazottaknak is megtiltva, hogy az üzletről beszéljenek.

"A Twitter igazgatótanácsa elkötelezett amellett, hogy a tranzakciót a Musk úrral egyeztetett áron és feltételekkel zárja le, és jogi lépéseket tervez az egyesülési megállapodás érvényesítésére. Bízunk benne, hogy győzni fogunk a delaware-i bíróságon.

Tekintettel arra, hogy ez egy folyamatban lévő jogi ügy, tartózkodjatok attól, hogy tweeteljetek, slackeljetek, vagy bármilyen kommentet osszatok meg a fúziós megállapodással kapcsolatban. Amint lehetőségünk nyílik rá, továbbra is megosztjuk az információkat, de kérjük vegyétek figyelembe, hogy addig is nagyon korlátozottak leszünk abban, hogy mit tudunk megosztani."

- írta a cég jogi főtanácsadója a dolgozóknak a The Verge-hez is eljutott memóban. Az álllomány tagjai ugyanis a hír kipattanásával gyakorlatilag azonnal kommentálni kezdték a helyzetet, a The Verge cikke például két tweetet is idézett, amelyekben a dolgozók az üzlet meghiúsulásán poénkodtak.

Ez persze nem is csoda, hiszen köztudott, hogy a Twitter személyi gárdája cseppet sem lelkesedett a felvásárlásért, miután Musk jóval lazább moderációs szabályok elfogadását lengette be, illetve a jövőbeli leépítéseket illetően is bizonytalanságban tartotta az érintetteket. Egy korábbi jelentés szerint ezek miatt a dolgozók ellenérzései olyan hevesek voltak, hogy a vezetőség jobbnak látta elzárni a közösségi oldal forráskódját az alkalmazottak elől.  

Azt természetesen lehetetlen megjósolni, hogy miként végződik Musk és a Twitter pereskedése, de annyi bizonyos, hogy egy zajos jogi háború elé nézünk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.