Hirdetés

A Twitter hivatalosan is beperelte a felvásárlásból kihátráló Elon Muskot



|

Gyorsan lezárná a jogi csatározást a Twitter, amely úgy véli, hogy a milliárdos csak ürügyet keresett a felvásárlás elkaszálására.

Hirdetés

Elon Musk a napokban ismét gondoskodott róla, hogy egy ideig még biztosan a címlapokon maradjon a neve, amikor bejelentette, hogy a kamu felhasználók arányát illető hiányos tájékoztatás miatt mégsem fogja felvásárolni a Twittert. A fejleményt nem csak a már aláírt szerződéssel bíró cég fogadta csalódottan, hanem azok a felhasználók is, akik a milliárdos korábbi nyilatkozatai után abban bíztak, hogy Musk majd elhozza a platformra a "cenzúramentes" szólásszabadság paradicsomát.

A partvonalról szemlélőkkel ellentétben viszont a Twitternek van is módja arra, hogy megpróbáljon tenni a felvásárlás kikényszerítéséért, és szinte azonnal közölte, hogy pert indít Musk ellen. Azóta kiderült, hogy a cég egy igazi jogi nagyágyút bízott meg a képviseletével, most pedig már maga az eljárás is hivatalos útra terelődött.

Hirdetés

A Twitter ugyanis benyújtotta a keresetét az illetékes delaware-i bíróságon, amit a The Verge által megosztott linken teljes egészében olvashatnak az érdeklődők.

"A Twitter azért nyújtja be ezt a keresetet, hogy eltiltsa Muskot a további jogsértésektől, kötelezze a jogi kötelezettségeinek teljesítésére, és hogy néhány fennálló feltétel esetén kikényszerítse az egyesülés végrehajtását."

- írja a dokumentum. A mikroblog álláspontja szerint a megváltozott piaci körülményeket érzékelő milliárdos csak ürügyet keresett az üzlet felmondására. Emlékeztetőül: a szerződés értelmében Musk részvényenként 54,20 dollárt adott volna a Twitterért, a bejelentést követő hónapokban viszont 40 dollár alá zuhant a papírok árfolyama. A vállalat úgy véli, hogy az alperes valójában ezért vette elő a kamu profilok arányának kérdését, amely a megállapodás nyélbe ütésekor még közel sem érdekelte annyira, mivel előzetesen le is mondott egy kiegészítésről, ami hozzáférést biztosított volna számára az erre vonatkozó nem nyilvános adatokhoz.

A felek közti adok-kapok után a Twitter végül jogi kötelezettség nélkül is bepillantást engedett az információkba, ám Musk igényeit így sem sikerült kielégítenie, aki ezt követően kezdeményezte a szerződés felmondását. Musknak most bizonyítania kell, hogy a Twitter magatartása jelentős negatív hatást gyakorolt az üzletre, különben a bíróság kötelezheti a felvásárlás véghez vitelére, vagy a megállapodás szerinti 1 milliárd dolláros kártérítés kifizetésére (szakértők szerint a Twitter győzelme esetén az utóbbira van nagyobb esély).

A szerződés szerint október 24-ig kellett volna lezárni az akvizíciót, így a Twitter azt szeretné, ha addigra döntés születne az ügyben. Ennek érdekében gyorsított eljárásért folyamodott a vállalat, egy mindössze 4 napos, szeptemberi tárgyalást kérve a bíróságtól.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.