Hirdetés

A Twitter szankcióval fenyegtte meg a mások halálát kívánó felhasználókat, de melléfogott



|

Miután Donald Trump a platformon jelentette be, hogy koronavírusos, sokan adtak hangot annak, hogy az elnök halált kívánják. Erre reagált a Twitter, de rengeteg bizonyíték van rá, hogy az erre vonatkozó szabályt a cég sem tartja be következetesen.

Hirdetés

Noha hazánkban nem a Twitter az elsődleges közösségi platform, Amerikában rengetegen használják a felületet napi szinten. Donald J. Trump amerikai elnök is itt jelentette be, hogy elkapta a koronavírust, ezzel kapcsolatban pedig sokan fejezték ki, hogy nem kívánják az államfő felépülését (és akkor még finoman fogalmaztunk).

A Twitter ezután fejtette ki, hogy a szabályaival teljesen szembe megy, hogy a felhasználók egymás halálát kívánják, ezért minden ilyen tweet törlésre kerül, az azt közzétevő felhasználót pedig megfosztják az írás jogától, rosszabb esetben lekapcsolják a fiókját. Ezzel nem is lenne semmi gond, azonban van egy probléma: a Twitter eddig erre meglehetősen hanyagul figyelt.

Hirdetés

A bejegyzésre válaszul rengeteg ember kezdett el képernyőfotókat és konkrét bejegyzéseket megosztani, melyben az látható, hogy nekik, vagy más megosztó közéleti szereplőnek kívánták a halálát, ezek a bejegyzések pedig továbbra is elérhetőek, a szerzőik pedig nyugodtan élik tovább közösségi életüket a platformon.

Többen vádolták a Twittert azzal is, hogy a republikánus oldalnak kedvez, ehhez pedig felsorakoztattak egy rakás bejegyzést, melyben a demokrata Barack Obama halálát kívánják:

A közösségi oldal üzemeltetői hosszú bejegyzésfolyamban reagáltak a vádakra és elismerték, hogy akadtak olyan bejegyzések melyek átcsusszantak az ellenőrzésükön:

"Halljuk azokat a hangokat, melyek azt hangoztatják, hogy néhány irányelvünket nem tartatjuk be következetesen. Egyetértünk, hogy jobbnak kell lennünk, és idebent közösen azon dolgozunk, hogy ezt megtegyük."

Kiemelték, hogy a hasonló tweetek 50 százaléka fennakad az automatikus rendszereiken, de mostantól sokkal nagyobb figyelmet fordítanak a közösségi visszajelzésekre is, hogy senki ne érezze azt, hogy kettős mércét használnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.