Hirdetés

A Twitter szerint egy jelszó sem került rossz kezekbe



|

Azt viszont nem mondja meg a Twitter, hogy a hackerek hozzáfértek-e a privát üzenetekhez a legutóbbi támadás során.

Hirdetés

A Twitter szerint nincs rá bizonyíték, hogy a legutóbbi nagy támadás során a hackerek hozzájutottak volna a fiókok jelszavaihoz. A cég szerint nincs szükség a jelszavak lecserélésére. A biztonság kedvéért egyébként zárolták azokat a fiókokat, amelyeknél jelszócserét kíséreltek meg az elmúlt 30 nap során. Akinél viszont nincs zárolva óvintézkedésként a fiók, az már le tudja váltani a jelszavát, ha szeretné. 

Hirdetés

Az üzemeltető dolgozik azon, hogy mindenki visszakapja a hozzáférést a fiókjához a legutóbbi támadás után. Sok híresség és nagy cég azonban továbbra is ki van zárva a fiókjából, és nem tud tweetelni. 

Arról, hogy mi is történt pontosan, megy nagyvállalatok és celebek érintettek, ebben az összefoglalónkban olvashattok. A támadás mikéntjét pedig ebben az írásunkban részleteztük. Az esetet azóta már az FBI is vizsgálja, de még mindig nem tudni, hogy pontosan mihez férhettek hozzá a hackerek vagy, hogy el tudták-e olvasni a felhasználók privát üzeneteit. Két éve egyébként volt szó arról, hogy végpontok között titkosítottak lesznek a privát üzenetek, erre azonban még nem került sor, így hasonló támadások vagy belső illetéktelen hozzáférések során az üzenetek nincsenek biztonságban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.