Hirdetés

A Twitter úgy döntött, hogy mégsem lövi lábon a híroldalakat



|

Egy nemrég életbe léptetett változtatás rengeteg bosszúságot okozott volna a beágyazott posztoknál, de a kritikák hatására hamar visszatáncolt a Twitter.

Hirdetés

A Twitter kapcsán mostanság leginkább az került a címlapokra, hogy a világ leggazdagabb emberévé előlépett Elon Musk csaknem 10 százalékos tulajdonrészt vásárolt a platformban, és látványosan szítani kezdte a változás tüzét.

Mindeközben azonban egy kisebb botrány is zajlott a mikroblog körül, miután az üzemeltető úgy döntött, hogy elrejti a szemek elől a külső oldalakra beágyazott, de később törölt posztok tartalmát. A probléma megértéséhez nem árthat némi technikai magyarázat.

Hirdetés

Az olyan híroldalak, mint például a PC World, gyakran a Twitterről származó értesüléseket dolgoznak fel, ilyenkor az eredeti posztot is beágyazva a cikkekbe, mivel ez nem csak gyors és elegáns megoldás, de így az olvasónak is csupán egyetlen kattintásba kerül átnavigálni a bejegyzés alatti beszélgetéshez. Ez eddig nem sokaknak újdonság, azt viszont valószínűleg kevesebben tudják, hogy a Twitter abban az esetben is megőrzi a beágyazott posztok szövegét, ha azokat időközben törlik a platformról.

A napokban viszont életbe lépett egy változtatás, ami a beágyazott tartalmakra is kiterjesztette a törlés hatását, így a kiradírozott posztok helyén csak ilyen teljesen üres ábrák maradtak a cikkekben:

Habár a Twitter azzal érvelt, hogy a felhasználóknak joguk van mindenhonnan törölni a bejegyzéseiket, a másik oldalon többen is felháborodtak a döntésen, az IndieWeb fejlesztője, Kevin Marks például a weboldalán hívta fel rá a figyelmet, hogy a közösségi oldal a JavaScript segítségével csendben módosítgatja a külső oldalak tartalmát.

A jelek szerint pedig a Twitter nem sokáig állta a kritikákat, nemrég ugyanis közölték, hogy visszatér a korábbi állapot, vagyis a törlés után is érintetlenek maradnak a beágyazott posztok.

"A visszajelzéseket mérlegelve egyelőre visszavonjuk ezt a változtatást, amíg különböző lehetőségeket vizsgálunk. Nagyra értékeljük azokat, akik megosztották velünk az álláspontjukat - a visszajelzéseik segítenek nekünk abban, hogy jobbá tegyük a Twittert."

- közölte a cég szóvivője a TechCrunchcsal. A fentiekből leszűrhető, hogy a Twitter korántsem engedte el a dolgot, de nem abban a formában fogják megvalósítani, ahogy most próbálkoztak vele. A beágyazott posztok törlése ellen kardoskodók szerint mindenesetre a bejegyzések megőrzése már csak az információk, események nyilvántartása miatt is lényeges. Mások viszont arra hívták fel a figyelmet, hogy ha tényleg fontos az adott téma, az újságírók megtehetik, hogy a bejegyzés helyett egy képernyőfotót ágyaznak be róla.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.