Hirdetés

A Twitter vezetője kongresszusi meghallgatásán Bitcoin órával menőzött



|

Jack Dorsey tényleg minden alkalmat kihasznál a kriptovaluta népszerűsítésére.

Hirdetés

Az Egyesült Államokban a 2016-os elnökválasztás óta folyamatosan téma az internetes álhírek terjedése, melyben újra és újra felvetődik a nagy tech cégek felelőssége is.

A Capitolium januári ostroma és a COVID-19 kapcsán keringő hamis állítások miatt a kérdés aktuálisabb, mint valaha, így a Fehér Ház Energiaügyi és Kereskedelmi Bizottsága nemrég online meghallgatást tartott három vállalat vezetőit faggatva.

Kérdéseikkel a facebookos Mark Zuckerberget, a Google-vezérigazgató Sundar Pichait, valamint a Twitter CEO-ját,  Jack Dorsey-t bombázták.

Hirdetés

Utóbbi egy szinte teljesen fehér helyiségből jelentkezett be, ezért is volt feltűnő a vállánál elhelyezett szerkentyű, ami leginkább egy régi órára hasonlított, ám mégsem csak az időt mutatta.

Az internet népe hamar kiszúrta, hogy Dorsey bizony egy Bitcoin-óra társaságában pózolt, ami a hagyományos funkció mellett kriptovaluta aktuális árfolyamát is képes jelezni. A BLOCKCLOCK mini nevű terméket a Coinkite forgalmazza, s 399 dollárért, azaz kb. 122.000 forintért rendelhető.

Már amikor van belőle raktáron, a Dorsey-keltette érdeklődés hatására viszont hamar kifogyott a készlet. Többen felvetették, hogy a Twitter CEO-ja nem is véletlenül választotta díszletként az eszközt, az alapító/vezető ugyanis köztudottan rajong a Bitcoinért.

Saját Twitter-profiljának leírásában például csak annyi áll, hogy "#Bitcoin", 2018-ban pedig úgy nyilatkozott, hogy 10 éven belül ez lesz a világ egységes valutája. Merész jóslata valóra válásáért aktívan tesz is, februárban például a Jay-Z-vel közösen 23 millió dollárnak megfelelő értékű Bitcoinnal támogatott egy kapcsolódó fejlesztési alapot, míg másik cége, a Square nemrég 170 millió dollárnyit vásárolt a kriptovalutából.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.