Hirdetés

A várakozásoknál olcsóbb lehet az Apple XR headsetje



|

Tömegcikk azért várhatóan így sem lesz belőle.

Hirdetés

Néhány óra múlva kezdődik az Apple éves fejlesztői konferenciája, a WWDC 2023, amelyen várhatóan a virtuális valóságot és kiterjesztett valóságot is kezelni képes Apple XR is feltűnik majd.

A már hosszú ideje várt hardverről eddig az a hír járta, hogy várhatóan 3000 dollárért, azaz bő egymillió forintért lehet majd hozzájutni, most azonban egy állítólagosan kiszivárgott képernyőmentés tanúsága szerint nem eszik olyan forrón az almát.

Hirdetés

A képet az általában megbízható értesüléseiről ismert Yeux1122 nevű felhasználó posztolta a dél-koreai Naver közösségi oldalon.

A szóban forgó képernyőmentés szerint az Apple XR ára 1999 dollártól indul majd.
A szóban forgó képernyőmentés szerint az Apple XR ára 1999 dollártól indul majd.

A képernyőmentés látszólag az Apple weboldaláról készült, látható rajta az XR terméknév, valamint némi specifikáció, amely szerint az eszközben két X1 chip és egy 12 kamerából álló rendszer dolgozik majd, amelyek a 8K felbontású XDR optikákat hajtják meg. A headset saját operációs rendszert is kap, amit xrOS-nek hívnak majd. A terméknév egyébként nem meglepetés, mert korábbi szabadalmi kérvények alapján már sejteni lehetetett, hogy XR-nek nevezik majd, igaz, Yeux1122 posztjában említi az Apple Reality Pro nevet is, ami szintén előkerült már a korábbi pletykákban és szabadalmi dokumentumokban is.

Ennél fontosabb azonban, hogy a képernyőmentésen szerepel az információ, amely szerint az Apple XR már 1999 dollártól elérhető lesz, ez átszámítva nagyjából 690 ezer forint, de nem szabad elfelejteni, hogy az amerikai árak mindig nettók, ezekre még rájön itthon az áfa. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.