Hirdetés

A vártnál jobban szerepel a javíthatósági teszteken az iPhone 14



|

Az Apple egy fontos területen könnyítette meg a szerelők dolgát.

Hirdetés

Az utóbbi években egyre nagyobb támogatást nyert az elektromos eszközök hivatalos szervizen kívüli javíthatóságáért küzdő Right to Repair mozgalom, így a szabályozó hatóságok már az Egyesült Államokban és az Európai Unióban is tettek lépéseket a procedúra megkönnyítésére. Az egyik legtöbbet kritizált cég az Apple, amely a végsőkig kitartott a saját szervizeinek erőltetése mellett, ám a megváltozott körülményeket érzékelve néhány hónapja elindított egy szereld-magad programot, most pedig az iPhone 14-szériánál is tett egy fontos gesztust a külsős szervizek és az otthoni barkácsolók felé.

Az iFixit szétszerelős tesztje ugyanis rávilágít, hogy az új iPhone-nak sokkal könnyebb eltávolítani az üveg hátlapját, mint az utóbbi években forgalmazott modelleknek. Az írott formában is közzétett beszámoló szerint a panelt csak két csavar és egy egyszerű csatlakozó tartja, kiegészítésként pedig egy új típusú ragasztót használtak a cupertinóiak, amely nem túl erős, így nem okoz nagy gondot.

Hirdetés

Az említett csavarok kioldásával ráadásul egyből a kijelzőhöz is hozzáférhetünk, megkönnyítve a képernyő cseréjét. A 2017-ben piacra dobott  iPhone X esetében például ehhez még ki kellett szerelni a készülék minden egyes alkatrészét.

Az iFixit összességében 10/7 pontot adott az iPhone 14 szerelhetőségére, amely 1 ponttal jobb a külsőleg teljesen ugyanúgy kinéző iPhone 13 értékelésénél, és egyben az almás mobilok legjobb eredménye a 2016-ban megjelent iPhone 7 óta. A változtatás azt jelzi, hogy az Apple igyekszik elébe menni a szigorodó szabályoknak, cserébe viszont jóval drágábbá tette az iPhone 14 akkumulátorának hivatalos cseréjét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.