Hirdetés

A vártnál korábban érkezhetnek az RTX 4000-es videokártyák



|

A Lovelace kódnévre hallgató generáció kevesebb mint egy év múlva megjelenhet.

Hirdetés

Sosem volt még olyan nehéz videokártyát venni, mint az elmúlt 1-2 évben. A chiphiány és a kriptovaluták utáni érdeklődés kontrollálhatatlan növekedése miatt a GPU árak az egekbe szöktek, nem ritka, hogy amennyiért korábban egy komplett gamer PC-t vásárolhattunk, most annyiért veszünk egy olyan videokártyát, ami nem akar felgyulladni, ha 1080p fölé állítjuk a felbontásunkat.

Az innováció azonban nem lassít, az AMD, az Nvidia és immáron az Intel is folyamatosan fejleszt, hogy egyre erőteljesebb grafikus egységeket vásárolhassunk - legalább a PC Building Simulatorban.

Hirdetés

A játékosok körében egyértelműen az Nvidia a legnépszerűbb választás, akiknek a legutóbbi, RTX 3000-es generációja még mindig csak a kivételes felhasználók gépeiben található meg. Ennek szintén az az oka, hogy amint készletre kerülnek valamilyen kiskereskedőnél, jó eséllyel lecsap rá egy nyerészkedő vagy egy kriptobányász.

Ettől függetlenül az Nvidia már gőzerővel készül az RTX 4000-es kártyák indítására, vagy legalábbis erről árulkodik egy jól ismert szivárogtató, akit a Twitter népe csak Kopite7kimi néven ismer. Szerinte az RTX 4090, 4080 és 4070 indulása már nincs is olyan messze.

Az információi szerint az új GPU-k akár már 2022 nyarán befuthatnak, attól azonban kicsit tartunk, hogy ezek a bestiák mennyi áramot fognak felzabálni, ugyanis a szivárogtató egy korábbi posztjában csak annyit írt: "Nyugodjanak békében a tápegységek."

Ezeket a híreket persze érdemes fenntartásokkal kezelni, pláne, hogy mennyire kiszámíthatatlan a GPU piac jelenlegi helyzete.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.