Hirdetés

A vásárlói védelme érdekében a Toyota leszavazta az Android Autót



|

A Toyota meg akarja védeni a vásárlói magánszféráját, ezért nem hajlandó áttérni az Android Autóra.

Hirdetés

A legtöbb nagy autógyártó ilyen vagy olyan formában, de ma már támogatja az Android Autót. Az elemzők szerint a jövőben egyre fontosabb lesz, hogy az Android Auto és az Apple CarPlay rendszereket hogyan és mennyire jól integrálják az autókba a gyártók. Mindezek fényében kissé meglepő, hogy a Toyota a mai napig nem volt hajlandó váltani. 

Hirdetés

Aki azt remélte, hogy végül a japán autógyártó is beáll a sorba, annak csalódnia kell. A Toyota nem vált át a Google platformjára, valószínűleg soha. 

A japán cég az Apple CarPlay és az Android Auto platformok helyett a saját infotainment rendszerét kínálja már egy ideje, és csak idén januárban voltak hajlandóak úgy dönteni, hogy egy 2019-es modellbe beépítik az Apple megoldását. 

Mark DeJongh, a Toyota egyik programmanagere ugyanakkor elárulta a Motor1-nek, hogy miért nincs és nem is lesz Android Auto a Toyotákban. DeJongh szerint a Toyota egy konzervatív vállalat, és meg akart róla bizonyosodni, hogy minden rendben van. Meg akarta védeni az ügyfeleinek a magánszféráját. Komolyan hisznek az álláspontjukban és abban, amit csinálnak. 

2015-ben a Motor Trend azt állította, hogy a Google rengeteg felesleges adatot gyűjt azoktól, akik Android Autót használnak. Többek között az autó sebességét, a gázpedál helyzetét, a hűtővíz és az olaj hőmérsékletét, valamint a motor fordulatszámát is naplózza a Google a platform segítségével. A vádak egy részét visszautasította az óriás, és hozzátette, hogy a felhasználók döntenek úgy, hogy megosztják velük az adataikat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.