Hirdetés

A videóhívások miatt is antitröszt-vádak elé nézhet a Microsoft Európában



|

Újabb fronton kényszerülhet megvédeni magát a redmondi vállalat.

Hirdetés

Ma is sokan emlékezhetnek rá, hogy a Microsoft korábban kemény csatákat vívott az Európai Bizottsággal, amely versenyellenes magatartást állapított meg a cég részéről a Windows Media Player és az Internet Explorer windowsos beágyazása kapcsán.

Az utóbbi hónapokban ismételni látszik magát a történelem, mivel tavaly ősszel a konkurens felhőszolgáltatók támadták meg a vállalatot az EU-nál az Azure platform miatt, egy friss jelentés szerint pedig a Bizottság az Activision játékfejlesztő cég felvásárlását is megpróbálhatja elgáncsolni. Most itt a harmadik ügy, ezúttal a Microsoft Teamsszel a főszerepben.

Hirdetés

A Politico közéleti magazin értesülése alapján az Európai Bizottság formális trösztellenes eljárást fog indítani a videochates és üzenetküldő szolgáltatás terjesztése miatt. A testület még 2020-ban kezdett vizsgálódni a rivális Slack panasza nyomán, amely szerint a redmondiak a konkurenciára nézve tisztességtelenül kötik össze a Teamset a népszerű Office irodai szoftverekkel.

A Politico négy belsős forrásra hivatkozva állítja, hogy az EB most az eljárás "gyors eszkalálását" tervezi, s kifogásokat fog emelni a vállalat versenyellenes magatartásával kapcsolatban. A meg nem nevezett források elmondása szerint a Bizottság az elmúlt hetek során olyan iratbetekintési kérelmeket küldött a konkurens cégeknek és az ügyfeleknek, amelyek arra utalnak, hogy formális antitröszt-nyomozás indul a Microsoft ellen.

A lap kérésére az Európai Bizottság csak annyit közölt, hogy továbbra is vizsgálják a Slack panaszát, a Microsoft pedig cikkünk írásáig nem reagált az ügyre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.