Hirdetés

Bemutatta a világ első okos shotgunját a Kalashnikov



|

Az Abu-Dzabiban megrendezett IDEX 2021 konferencián leplezte le először a nagyközönség számára az orosz gyártó a különleges fegyvert.

Hirdetés

Nemrégiben rendezték meg az Egyesült Arab Emírségek fővárosában a 2021-es International Defence Exhibitiont, vagyis röviden az IDEX 2021-et. A konferencián számos gyártó új eszközét mutatják be, és természetesen a világ egyik legnagyobb fegyvergyártója, a Kalashnikov is képviselte magát.

Az orosz gyártó egyik legérdekesebb eszköze kétségtelenül az úgynevezett okos shotgun volt, amely a világon egyedülálló fejlesztés.

Hirdetés

Az orosz gyártó MP-155 Ultima nevű modellje ugyanis beépített kamerával, GPS-szel, valamint WiFi és Bluetooth érzékelőkkel is rendelkezik. A shotgun kijelzőjén követhető, hogy a felhasználó merre és mennyit lőtt, illetve az adatokat még egy okostelefonnal is lehet szinkronizálni.

Dmitry Tarasov, a Kalashnikov Group ügyvezető igazgatója egy interjúban elmondta, hogy az Ultima a fegyverek piacán gyakorlatilag az első iPhone megjelenéséhez hasonlítható. A shotgun futurisztikus kinézete, na meg a beépített modern eszközök is egyedülállónak számítanak ezen a téren, és a cég meglátása szerint a fegyverek jövőjét jelenthetik. Az IDEX előtt tavaly szeptemberben már videón bemutatta a cég az Ultimát, ez alább látható.

Az úgynevezett okos shotgunt viszont a fegyveres erőszak ellen küzdő szervezetek nem fogadták kitörő örömmel. A fegyver mint szórakoztató eszköz idealizálása és értékesítése problémás, a Gun Control Network szakértői pedig felhívták a figyelmet, hogy az ilyen eszközök roppant veszélyesek lehetnek tapasztalatlan civilek kezében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.