Hirdetés

A világ legaljasabb robotfegyvere LEGO kockákat lő az ember lába alá



|

A szülők rémálmát hozza el a gép, de miért is vágyna erre bárki is?

Hirdetés

Szülők és LEGO-rajongók valószínűleg pontosan tudják, milyen az, mikor építés után, a legnagyobb odafigyelés ellenére nem minden darab kerül vissza a dobozba, és ugyan pakolás közben nem tűnt fel, hamarosan a szoba kellős közepére mászik egy alattomos kis műanyag kocka, hogy ott aztán valaki belelépjen. Az ekkor érzett fájdalom valami egészen különlegesen szörnyű, nem csoda tehát, hogy az ilyesfajta balesetek igazi legendákat szülnek, senki nem szereti átélni.

Vagy talán mégis. Adam Beedle, ugyan 2014 óta tag, az első YouTube videóját csak kicsit több, mint egy éve töltötte fel, azóta azonban több anyagot is posztolt, amikben a legkülönfélébb robotokat és eszközöket tervezi, majd építi meg.

Hirdetés

Beedle most egy teljesen abszurd, a pokol földi helytartóját készítette el:

Olyan robotot épített, ami Lego-darabokat lő az emberek talpa alá.

Ehhez mindössze egy jól megírt algoritmusra, némi 3D-nyomtatásra és egy webkamerára volt szüksége. A fegyver (talán okkal nevezhetjük annak) sajnos elkeserítően pontos is tud lenni megfelelő körülmények között, szóval csak remélni tudjuk, hogy nem teszi mindenki számára elérhetővé a projektet alkotója, nagyon rossz vicc lenne.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.