Hirdetés

A világ legjobb űrteleszkópjával vizsgálják a Mars felületét



|

James Webb űrtávcső a vörös bolygó felületéről és atmoszférájáról is készít felvételeket.

Hirdetés

A James Webb Space Telescope, vagyis a James Webb űrtávcső 2021. december 25-én indult útjára, és azóta elképesztően látványos és különleges felvételeket készített többek között galaxiscsoportokról és bolygók atmoszférájáról is. Az űrtávcső fókuszában azonban már a Mars áll, amelyről infravörös eszközökkel készít képeket.

A projekten a NASA, az ESA (European Space Agency) és a CSA (Canadian Space Agency) szakemberei dolgoznak együtt, a jelenlegi cél pedig az, hogy a James Webb űrtávcső rengeteg adatot rögzítsen a Mars atmoszférájáról és a felületéről is.

Hirdetés

Az első felvételek szeptember 5-én készültek az űrtávcső Near-Infrared Camera és Near-Infrared Spectrograph eszközei alkalmazásával.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.