Hirdetés

A világ második USB-C-s iPhone-ja szinte fillérekért kelt el az elsőhöz viszonyítva



|

Ennyi igazán nem volt sok egy egyedi, USB-C-s iPhone-ért.

Hirdetés

2021-ben mi is beszámoltunk arról, hogy gazdára talált a világ első USB-C-s iPhone-ja, amit nem a saját fejlesztésű Lightning-csatlakozóját erőltető Apple-nek, hanem egy svájci mesterszakos egyetemistának, Ken Pillonelnek köszönhetünk. Igen, Pillonel lecserélte egy iPhone X szabvány Lightning-csatlakozóját USB-C-re úgy, hogy a telefont teljesen működőképes marad.

A különleges mobilért egy aukción 86 ezer dollárt, vagyis akkori árfolyamon 27,4 millió forintot fizettek. Most viszont elkészült a második USB-C-s iPhone, ami megdöbbentően olcsón talált gazdára.

Hirdetés

Ezúttal Gernot Jöbstl volt az elkövető, és hiába lett az ő USB-C-s iPhone-ja "csak" második, van, amiben elsőnek bizonyult: ez a modell ugyanis teljesen vízálló. Jöbstl az alábbi videóban mutatta be kreációját, és azt is elhintette, hogy nem szeretné megtartani magának, aukcióra bocsájtja. 

Mindössze 3000 dolláros, vagyis nagyjából 965 ezer forintos árral vitte el valaki a mobilt az eBay-en. Valljuk be, egy ilyen egyedi készülékért ez azért még egyáltalán nem hajmeresztő ár. Ennél többre pedig a jelek szerint nem értékelték Jöbstl munkáját a gyűjtök, nem hatotta meg őket a vízállóság.

Azt is érdemes persze megjegyezni, hogy nem kevés limitációval is számolnia kell majd a jövendőbeli tulajnak, nem működik például többek között a gyorstöltés funkció sem.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.