Hirdetés

A visszaélések miatt lelőtték a Midjourney képgenerátor ingyenes hozzáférését



|

Az üzemeltető nem nézi jó szemmel, hogy híres személyeket ábrázoló hamisítványok terjednek az interneten.

Hirdetés

A Midjourney a gépi tanuláson alapuló képgenerátorok egyik leghíresebb képviselője, amelyet tavaly óta nyílt béta formájában ingyenesen tesztelhettek a felhasználók, aki viszont a maximumot szeretné kihozni belőle, havi 10 dollárért cserébe már az extra szolgáltatásokat tartogató prémium tagságra is befizethet. Cikkünk írásának pillanatában pedig már ez az egyetlen opció a népszerű platform elérésére, az üzemeltető ugyanis a napokban váratlanul lelőtte az ingyenes konstrukciót.

Az Engadget beszámolója szerint az erről szóló bejelentést az alapító-vezérigazgató David Holtz ejtette meg a képgenerátor hivatalos Discord-csatornáján. A költségmentes próba leállítását a "rendkívüli igénybevétellel és a visszaélésekkel" indokolják. Az utóbbit nem részletezte az üzemeltető, de valószínűleg arról van szó, hogy a múlt héten két olyan hamisítvány is hatalmas figyelmet kapott, amit a Midjourney-vel készítettek.

Hirdetés

Az egyiken Ferenc pápa látható egy olyan öltözetben, amelyet a rapper 50 Cent is megirigyelhetne, a másikon pedig a Donald Trump elképzelt letartóztatása szerepel. A Midjourney számára valószínűleg kellemetlen volt a kamufotókat övező felhajtás, de annyira azért nem, hogy a fizetős csomagjuk elérését is megszüntessék.

Holtz március 28-án jelentette be az ingyenes hozzáférés lelövését, majd másnap ismét engedélyezték azt, csak hogy rövid idő után másodszor is leállítsák, immáron azzal az indokkal, hogy a visszaélések megfékezésére beépített biztonsági korlátok nem bizonyultak elég hatékonynak. E sorok születésekor a Midjourney továbbra is csak pénzért érhető el, és nincs is arra vonatkozó információ, hogy mikor indulhat újra a nyílt bétateszt.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.