Hirdetés

A Vodafone is kihajítja a 3G-t, az is kiderült, hogy mikor



|

A Telekom mellett egy újabb magyarországi szolgáltató szabadul meg az elavult technológiától.

Hirdetés

A felhasználók többsége valószínűleg a technológia fejlődésével együtt, szép fokozatosan elhagyta a 3G-s mobilokat, és most már inkább többségében 4G-s és 5G-s modellek vannak forgalomban. Nem meglepő tehát, hogy a szolgáltatók is igazodnak az új trendekhez. A Magyar Telekom nem olyan régen elárulta, hogy június végére teljes egészében megválnak a szabvány harmadik generációjától, de nem csak a magenta csapatnál vannak erre vonatkozó tervek.

Időközben ugyanis a Vodafone szintén tájékoztatta az előfizetőit arról, hogy májusban megkezdik a 3G fokozatos kivezetését, és a hálózatot először Székesfehérvár és Várpalota vonzáskörzetében fogják lekapcsolni május 23-án.

Hirdetés

A szolgáltató emlékeztetett, hogy a hálózat leállítása esetén azok a készülékek, amelyek nem képesek a 4G-t vagy az 5G-t kezelni, automatikusan 2G-re fognak átállni, ez pedig befolyással lehet a szolgáltatás zavartalan működésére. A lépcsőzetes kivezetésre tehát pont az ilyen kellemetlenségek elkerülése miatt van szükség, és az érintetteket elvileg több alkalommal is értesíteni fogják e-mailben és SMS-ben.

Egyébként a Yettel is követi a konkurenciát, ők a tervek szerint júniusban kezdik el kukázni a 3G-t.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.