Hirdetés

A Waze még többet segíthet a balesetek megakadályozásában



|

Újabb fontos, óvatosságra bátorító funkció kerülhet be a navigációs programba.

Hirdetés

Akármilyen tapasztalt is egy sofőr, akármennyire is ellenáll az okostelefon csábításának, és nem nézegeti vezetés közben az üzeneteit (pláne nem írogat, posztolgat), elég egy pillanatnyi figyelemvesztés, és kész a baj. Vannak kifejezetten olyan útszakaszok, ahol kiemelt figyelemmel és megfelelően megválasztott sebességgel kell közlekedni, mert hiába minden tábla és egyéb óvintézkedés, túl gyakran fordulnak elő balesetek.

Ezen útszakaszokra hívja fel a figyelmet hamarosan a Google közösségi információkat is gazdagon használó navigációs appja, a Waze, aminek legfrissebb bétájában már szerepel az új funkció.

Hirdetés

Az alkalmazás pirossá változtatja a veszélyes utakat, és külön is jelzi, ha olyan útra térünk, ahol sokszor előfordulnak balesetek. Nem bombáz folyamatosan értesítésekkel, csak egyszer szól, utána ránk van bízva az óvatosság. A funkció egyébként kikapcsolható.

A Magyar Közút 2020-as gyűjtése szerint a legveszélyesebb útszakasz Magyarországon a 82-es út 25-26-os szelvénye, a második helyen az 1119-es út 17-es kilométerszelvénye található, a harmadik pedig az M7-es autópálya székesfehérvári térsége. A HelloVidék 2021-es gyűjtése szerint viszont a 4-es főút, az M3-as és M1-es autópálya, a 3-as főút és a 6-os főút is fokozott odafigyelést igényel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.