Hirdetés

A WhatsApp alapítói elhagyták a Facebookot

|

Az adatvédelmi botrányok közepette Jan Koum is otthagyta a Facebookot (Brian Acton pedig a Facebook törlésére buzdítja a felhasználókat).

Hirdetés

A Facebook legutóbbi botrányai miatt biztos, hogy voltak olyanok, akik felhagytak a közösségi oldal használatával. Azt egyelőre senki sem tudja megtippelni, hogy mennyien, az viszont biztos, hogy további "áldozatok" is vannak.

Hirdetés

A WhatsApp második társalapítója, Jan Koum is elhagyta a Facebookot, az adatvédelmi botrányok közepette. Az óriás még 2014. októberében vette meg több mint 21 milliárd dollárért az üzenetküldőt. Bár Koum évente csak 1 dolláros fizetést kapott a Facebooknál, a részvényopcióinak hála 4 éven keresztül negyedévente juthatott nagy összegekhez. Tavaly 2,83 milliárd dollárt szerzett azzal, hogy a részvényei egy részét eladta.

Koum két hónappal azután távozik a Facebooktól, hogy a WhatsApp másik társalapítója, Brian Acton arra buzdította az embereket, hogy töröljék a Facebookot. Acton miután kilépett a Facebooktól, a Signal nevű titkosított üzenetküldőn kezdett dolgozni. A távozások jól mutatják, hogy mindkét alapító számára sokat jelent a magánszféra. A WhatsApp valamivel több mint két éve újított titkosított üzenetküldéssel. 

Hirdetés

Jan Koum a jövőben olyan dolgokra is szakítana időt, amelyeket élvezhet: ritka Porschéket gyűjt majd, dolgozik az autóin és frizbizik. 

Mark Zuckerberg megköszönte Koumnak, hogy sokat tanított neki a titkosításról, és arról, hogy az miként tudja az emberek kezébe adni az irányítást. A WhatsAppot tavaly 1,3 milliárd ember használta aktívan havi szinten, és minden nap további 1 millió felhasználóval bővült a tábor. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.