Hirdetés

A WhatsApp alapítója szerint ideje törölnöd a Facebookot



|

Brian Acton milliárdokat kapott a Facebooktól, mégis azt tanácsolja az embereknek, hogy szakítsanak a közösségi oldallal.

Hirdetés

A Facebook 2014-ben 16 milliárd amerikai dollárért vásárolta fel a WhatsApp üzenetküldőt. Többen megkérdőjelezték a befektetés hasznosságát, de tény, hogy a felhasználói információk platformok közötti áramlása jól jött az óriásnak - még ha ezt nemrég be is tiltotta Európa, illetve mint kiderült, Donald Trump egyik kampánycége is tízmilliószám szedte össze a profilokat, hamis jogcímen. 

Hirdetés

Az üzletből persze sokat profitáltak a WhatsApp alapítói. Brian Acton az egyik, aki nagy meglepetésre most a Twitteren tanácsolta azt mindenkinek, hogy itt az idő, töröljék le a Facebookot

A #deletefacebook hashtag az elmúlt napokban már több helyen is keringett, egyfajta mozgalmat indított be. Az, hogy már a WhatsApp társalapítója is mögé állt, nem igazán segít Mark Zuckerbergnek. 

Természetesen sokan vannak azért, akik függők módjára böngészik az ismerősök és a rokonok bejegyzéseit, fotóit; illetve a saját gondolataikat, élményeiket is megosztják naponta többször. Emiatt nehéz lenne megmondani, hogy mekkora tömeg lenne hajlandó elhagyni a közösségi oldalt. 

Brian Acton vagyonát jelenleg 6,5 milliárd dollárra becsülik - ennek jókora részét valószínűleg a Facebooktól kapta. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.