Hirdetés

A Windows 10 biztonságáról gondoskodik a Project OneFuzz



|

A Project OneFuzz a Microsoft új, nyílt forráskódú biztonsági eszköze, amelynek feladata a biztonsági problémák automatizált felkutatása.

Hirdetés

A Microsoft kiadta az új, nyílt forráskódú biztonsági eszközét, a Project OneFuzzt. Ez egy olyan tesztelési keretrendszer az Azure-hoz, amely több biztonsági szoftvertesztelő eszközt egyesít a biztonsági kockázatokat jelentő hibák automatikus felkutatásához. A szoftverfejlesztők immáron a Microsoft fejlesztésének is hasznát vehetik, a GitHubon keresztül, nyílt forráskódú MIT licenc keretében. A fuzzing folyamat keretében alapvetően véletlenszerű kódot vágnak a szoftverhez, amíg az össze nem omlik, és esetleg feltár valamilyen hibákat. 

Hirdetés

Az eljárás kapcsán eddig a Google járt az élen, a Microsoft pedig most igyekszik felzárkózni. A redmondiak szerint a OneFuzz többek között az Edge böngésző és a Windows 10 biztonságossá tételében is sokat segített már. Az effajta tesztelésekkel a biztonságot és a megbízhatóságot is tudják fokozni. 

A fejlesztők számára eddig nehéz volt ilyen teszteket végezni, most ez sokkal egyszerűbbé és olcsóbbá válik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.