Hirdetés

A Windows 10 hamarosan ott folytatja, ahol tegnap abbahagytad



|

Erre az új Timeline funkció ad majd lehetőséget, ami az összes eszközünket figyelembe veszi.

Hirdetés

Amikor a Microsoft eredetileg bemutatta a Windows 10 őszi alkotói frissítését, akkor egy Timeline nevű funkciót is demózott. Ez apró előnézeti ikonokat mutat a kijelzőn az olyan dolgokról, amiket a múltban csináltunk az adott PC-n vagy bármilyen más eszközünkön.

Hirdetés

Az ötlet alapján egy alkalmazásváltóhoz hasonló felülettel van dolgunk, de ez nem a futó programok között vált, hanem a múltban használt weboldalak, játékok, dokumentumok, legutóbbi alkalmazások között. Az mindegy, hogy ezek a konkrét PC-n vagy éppen egy androidos mobilon voltak használatban. 

A Timeline sajnos nem állt még készen az őszi alkotói frissítés megjelenésekor, ezért csak most, a Windows 10 Insidereknek szánt 17063-as előzetes buildjébe kerülhetett be. Természetesen a Microsoft így alaposabban tesztelheti az újítást, és visszajelzéseket is kaphat, hogy aztán a stabil verzióban már problémamentes legyen a Timeline. 

A Microsoft a megjelenő elemeket egyébként tevékenységeknek hívja, és nem appoknak. Elvégre a megjelenő elemek nem csak az alkalmazásokra utalnak, hanem arra is, hogy azokban mit csináltunk. Megjelenhet például egy konkrét Word-dokumentum vagy egy lejátszási lista egy zenei alkalmazásban.

Természetesen az appfejlesztők is optimalizálhatják majd a programjaikat - a Microsoft ezt már megtette, a Timeline támogatott az Office, Edge, OneNote, Maps, News, Money, Sports, Weather appokban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.