Hirdetés

A Windows 10 is megkapja a macOS egyik legjobb funkcióját



|

Közelebb hozza egymáshoz a PC-t és a mobilunkat a Phone Link alkalmazás frissítése.

Hirdetés

A tavaly megjelent Windows 11-gyel a Microsoft igyekszik összeboronálni a telefonos és a PC-s munkamenetet, így az Amazon App Store-ról származó Android-alkalmazások futtatása is bekerült a repertoárba, amit a további képességeket ígérő Windows Subsystem for Android (WSA) hajt.

A Windows 11 nemrég megjelent 25231-es előnézeti változata pedig egy újabb hasznos funkcióval teszi gördülékenyebbé az együttműködést, amelyet egyenesen az Apple-féle macOS-ről lestek el a redmondiak.

Hirdetés

Ez pedig nem más, mint a mobil hotspot asztali aktiválásának lehetősége anélkül, hogy elővennénk a telefonunkat. A Phone Link alkalmazás frissítésével felbukkant funkció révén a telefonunk is ott figyel az elérhető Wi-Fi hálózatok között, a kapcsolódás gombra nyomva pedig egyetlen kattintással aktiválhatjuk annak mobil hotspotját - hívta fel rá a figyelmet a Neowin.

Az egyetlen, ám annál komolyabb szépséghiba, hogy a Phone Link kizárólag a Samsung készülékeivel, s azon belül is csupán a One UI 4.1.1-es operációs rendszert (Android 12), vagy annál újabb verziót futtató modellekkel kompatibilis. A funkció használatához emellett Bluetooth-képes PC is szükséges, magát a mobilt pedig a Windows appban is össze kell kapcsolni a számítógéppel.

A Samsung-exkluzivitást olyan szigorúan veszi  a Microsoft, hogy az újdonság még a cég saját mobiljaival, a Surface Duo-szériával sem működik. Arról egyelőre nincs információ, hogy mikor bukkanhat fel a funkció a Windows 11 nyilvános verziójában, ahogy arról sem, hogy tervezik-e a támogatott telefonok körének bővítését.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.