Hirdetés

A Windows 10 többé nem telepíti magától a nagy frissítéseit



|

Nagyobb irányítást ad a frissítések telepítése kapcsán a Microsoft, de azért senki nem ragadhat örökké egy bizonyos verzión.

Hirdetés

A Microsoft Windows Update eszköze automatikusan letölti a Windows frissítéseit. Ez mindeddig azt jelentette, hogy beszerezte nekünk a biztonsági csomagokat, a hibajavításokat és a nagy rendszerfrissítéseket is, mint például a Windows 10 2018. októberi frissítését. 

Hirdetés

Ez utóbbi elég rögös úton jutott el a felhasználók gépeire, hiszen röviddel az eredeti közzététel után kiderült, hogy egyeseknek elvesznek a dokumentumai a gépéről a frissítés hatására. A Microsoft visszahívta a frissítést, majd novemberben és decemberben ismét kiadta azt. 

A meglehetősen rossz tapasztalatok után kellemes meglepetés, hogy a Microsoft úgy döntött, a jövőben nagyobb irányítást ad a frissítések felett a felhasználók kezébe. A felhasználók dönthetik el innentől kezdve, hogy mikor telepítik a nagy rendszerfrissítéseket. 

A Microsoft elválasztja a nagy rendszerfrissítéseket a biztonsági javításoktól és hibajavításoktól. Ez utóbbiak továbbra is automatikusan települnek majd, a nagy rendszerfrissítések viszont csak akkor, ha mi is akarjuk. 

Van persze egy apró kitétel. Senki nem ragadhat a Windows 10 egy adott verzióján örökké. Amikor az adott verzió eléri a támogatási időszak végét (ami a kiadástól számítva általában 18 hónap), a Microsoft automatikus érvénnyel telepít a legújabb verziójú Windows 10-et az adott PC-re. 

Ennek ellenére az újítások jó hírnek számítanak, hiszen az utóbbi időben többen bétatesztelőnek érezték magukat, amikor 6 havonta kénytelenek voltak nem feltétlen kiforrott rendszerfrissítéseket telepíteni a PC-jükre. Innentől kezdve minden adott ahhoz, hogy csak évente, másfél évente frissítsen az, aki ezt nehezményezte. 

A Microsoft innentől kezdve értesítést küld a nagy rendszerfrissítésekről, de rajtunk múlik, hogy letöltjük és telepítjük-e azt. A változtatások a Windows 10 2019. májusi csomagjával lépnek érvénybe, ami a jövő hónap végén indul el a PC-kre. Ekkor a 1803 és 1809 verziókra is kiadja az újítást a Microsoft. 

Mindezzel egyszerre az összes frissítés is szüneteltethető lesz, maximum 35 napig. A Windows 10 pedig érzékeli majd a felhasználói szokásokat, és ha tudja, hogy használnánk a PC-t, akkor nem indítja azt újra. A májusi csomagot pedig tovább tesztelik, mert szeretnék elkerülni az októberi frissítésnél tapasztalt botrányokat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.