Hirdetés

A Windows 11 egy igazán praktikus funkcióval látja el egy régebbi alkalmazását



|

A jövőben szöveget másolhatunk a képernyőfotóból.

Hirdetés

A Microsoft két programjának: a Snipping Tool és a Phone Link alkalmazásoknak a frissítéseit adta ki a Canary és Devs csatornákon hivatalos tesztelőinek. A frissítések tartalmaznak néhány igazán praktikus új funkciót is.

Ezek közül az egyik legjelentősebb, a Text Actions, a jövőben lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a Snipping Tool segítségével szöveget másoljanak ki a képernyőfotókról. Hasonló műveleteket végrehajtó eszköz volt már korábban is a kínálatban, például a Text Extractor, de ezek a jövőben beintegrálódnak  Windows magjába.

Hirdetés

Az újdonságról a Microsoft azt írta, hogy az új funkció minden rögzített képernyőfotón felismeri a szöveget, így könnyedén másolhatunk szöveget egy képből, hogy azt megosszuk másokkal vagy beillesszük egy másik alkalmazásba. A funkciót nagyon egyszerű használni. Az eszköztárában a "Szöveges műveletek" gombra kattintva, a jobb egérgomb legördülő menüsorával, illetve a Ctrl+C billentyűkombinációval egy pillanat alatt elvégezhető a másolás. Továbbá a Text Actions automatikusan felismeri és szerkeszthetővé teszi az érzékeny adatokat.

A Microsoft frissíti a Phone Link alkalmazást is, amely lehetővé teszi, hogy a számítógép csatlakozzon a telefonunkhoz. A program segítségével könnyedén tudunk a telefonról képeket és más tartalmakat átmásolni a csatlakoztatott számítógépre.

iPhone tulajdonosok hasonló feladatokra a Live Text néven futó funkciót tudják használni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.