Hirdetés

A Windows 11 újítását nem csak akkor fogod értékelni, ha gamer vagy



|

A fejlesztők arra számítanak, hogy így hatékonyabbá válik az operációs rendszer használata.

Hirdetés

Még mindig mókás belegondolni, hogy a Microsoft egy időben azt kommunikálta, a Windows 10 lesz az utolsó operációs rendszere, hiszen live service módra vált, és az frissül majd folyamatosan. Ezt már rég tudjuk, hogy nem így van, tulajdonképpen már a Windows 12 létezését is elismerték a redmondiak, de a Windows 11-nek még nagyon sok bizonyítani valója van, ezért most újabb nagyon fontos frissítést kap az operációs rendszer.

A fejlesztők számára fenntartott frissítési csatorna nemrég megkapta a 25281-es csomagot, ami jelentős változásokat eszközölt az operációs rendszer beállításai között. Az új Gépház - Kijelző felület a régi, még a Windows 10-ből fennmaradt opciókat cseréli le, a Microsoft reményei szerint így a felhasználók előbb megtalálják a beállításokat, amiket keresnek.

Hirdetés

Az új felület a rendszerszintű beállításokat mutatja legfelül, mint például az automatikus HDR, és az ablakban futó játékok optimalizálást. A képfrissítési beállítások és a GPU ütemezés továbbra is egy almenüből elérhető, mostantól azonban sokkal könnyebben beállíthatjuk, hogy bizonyos programok futtatásakor melyik videokártyát használja, már ha több elérhető. Ez a gamerlaptopok tulajdonosainak kiemelten jó hír, hiszen a Windows képes furcsaságokra, olykor az asztalon is a dedikált kártyát terheli, máskor pedig az integrált magokkal próbálja futtatni a játékokat.

Egyik beállítás sem újdonság, az átrendezésnek köszönhetően azonban hamarosan sokkal áttekinthetőbb lesz az egész felület.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.