Hirdetés

A Xiaomi is beszáll az okosszemüvegek versenyébe



|

A Facebook után a kínai gyártó is leleplezte a saját megoldását.

Hirdetés

Elemzők szerint a szemüvegeké lehet a következő kategória, amit meghódít a technológia a karkötők és az órák után. Az Apple-ről például már évek óta pletykálják, hogy okosszemüveget fejleszt, a Facebook pedig a napokban mutatta be a saját versenyzőjét, melyet a Ray-Ban márkanévvel igyekszik kívánatosabbá tenni. 

Most pedig a kütyük és az okostelefonok piacán egyaránt hasító Xiaomi is beszáll a buliba, a kínai gyártó ugyanis leleplezte a simán csak Xiaomi Smart Glassnek nevezett megoldását.

Hirdetés

Az 51 grammos szemüveg mindössze egyetlen grammal nyom többet Zuckerbergék üdvöskéjénél, és szintén 5 megapixeles kamerával érkezik, melynek bekapcsolását egy apró LED tudatja a világgal. Az utóbbi a titokban készített felvételektől tartó közönség megnyugtatására szolgál, de nem kell hozzá nagy képzelőerő, hogy lássuk a megoldás gyengeségeit.

A Xiaomi Smart Glassest egy négymagos ARM processzor hajtja, a funkciókról az Android gondoskodik. A hívások, üzenetek és értesítések kötelezőnek számító fogadásán túl a szemüveg navigációt is biztosít, illetve valós időben képes lefordítani az elhangzott és az írott szövegeket is.

A megjelenítésért egy monokróm MicroLED lencse felel, 4 mikrométeres pixelekkel. A Xiaomi azt ígéri, hogy a szemüveg nem csak egy második kijelző lesz a telefonunkhoz, hanem önállóan is hasznossá teszi magát, így például a legfontosabb értesítéseinket is kiválogatja nekünk. A vezérlés nagyrészt a Xiaomi AI-asszisztensén, a XiaoAi-n keresztül történik.

A várható üzemidőről és az akkumulátorról nem közölt részleteket a vállalat, ahogy a megjelenési dátumról és az árról sem, így feltehetően még soká lesz majd, mire rárepülhetnek az érdeklődők. A termék hivatalos bejelentése itt olvasható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.