Hirdetés

A Xiaomi is elkötelezte magát a hosszabb távú frissítések mellett



|

Az új ígérettel a Samsunggal kerül egy ligába a kínai rivális, ám van egy hatalmas "de" is az ajánlatban.

Hirdetés

Néhány napja adtunk hírt róla, hogy Németország rálicitálna az Európai Bizottság 5 évről szóló javaslatára, és az EU területén 7 évig kötelezné a mobilgyártókat, hogy biztosítsanak frissítéseket és cserealkatrészt a termékeikhez.

A téma most ismét előkerült, miután a Xiaomi bejelentette, hogy leteszi a garast a hosszabb frissítési ciklus mellett, a szigorú német elvárások helyett viszont inkább a koreai elképzelésekhez igazodik a márka.

Hirdetés

A gyártó ugyanis arról adott hírt a hivatalos blogján, hogy a hamarosan érkező Xiaomi 11T és 11T Pro készülékei esetében 3 évig biztosítja az Android főverzióit, 4 évig pedig a biztonsági frissítéseket, amivel szinte egy az egyben a Samsung februárban beharangozott vállalását követi.

A szemfülesek persze hamar kiszúrhatják a turpisságot: a Xiaomi ígérete egyelőre csak a két említett telefonra vonatkozik, míg a Samsung minden 2019-ben, vagy később megjelent (Galaxy) mobilt a hátára vett.

A bejelentés szövege azonban arról tanúskodik, hogy a kínaiak még így is rendkívül elégedettek magukkal:

"Habár más eszközök pillanatnyilag nem tartoznak ide, a Xiaomi úgy véli, hogy ez pozitív változást tükröz, és kielégíti a 11T sorozat felhasználói igényeit."

- ecseteli a hivatalos közlemény. A többi Mi-mobil tulajdonosa pedig pillanatnyilag nem is nagyon reménykedhet, a cég ugyanis csupán annyit ígér, hogy "mérlegeli" a meghosszabbított támogatási program bővítésének lehetőségeit.

A Xiaomi 11T széria hivatalos bemutatója egyébként szeptember 15-én várható, a pletykák szerint 5000 mAh-s akkumulátorral, 120 wattos gyorstöltéssel, 120 Hz-es kijelzővel és Snapdragon 888 chippel, legalábbis ami a Pro modellt illeti.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.