Hirdetés

A Xiaomi komoly fejfájást okozhat versenytársainak



|

A kínai gyártó bevételi rekordokat döntött 2021 második negyedévében, jelentősen megnövelte a piaci részesedését a tavalyi eredményekhez képest.

Hirdetés

A júliusi és az augusztusi piackutatási felmérések már bizonyították, hogy egyre inkább feltörekvőben van a Xiaomi, és az okostelefonok globális piacán már a második legjobb eredményeket produkáló vállalat. Sőt, Európában már piacvezető a kínai gyártó a telefonok eladásait illetően.

A Xiaomi már hivatalosan közzétette a 2021 második negyedévére vonatkozó gazdasági jelentését, amiből kiderül, hogy nemcsak az okostelefonok eladásainak tekintetében produkált rekord sikeres gazdasági negyedévet, hanem a teljes elektronikai piacon domináns eredményeket ért el.

A Xiaomi bejelentette, hogy a negyedéves teljes bevétel és a nettó árbevétel tekintetében is a vállalat legsikeresebb negyedévét zárta, összesen pedig 22 piacon is vezető gyártónak számít az elektronikai eszközök kategóriájában.

Hirdetés

A kapcsolódó videóban a cég több látványos infografikát is megjelenít, amelyekből kiderül, mennyire sikeres hónapok állnak a Xiaomi mögött.

2021 áprilisa és júniusa között a vállalat 52,6 millió okotelefont értékesített, 86,8%-kal többet mint 2020 azonos időszakában. A globális piaci részesedés pedig 16,7%, már csak a Samsung előzi meg az okostelefonok eladását illetően.

Az elektronikai termékekkel kapcsolatban kiderült, hogy a gyártó platformjához a telefonokon és a laptopokon kívül 374 millió eszköz kapcsolódik világszerte, a tavalyi évhez képest ez 35,9%-os növekedést jelent.

Aki jobban szeretne elmerülni a számokban, a Xiaomi hivatalos blogján olvashat az eredményekről még részletesebben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.