Hirdetés

A Xiaomi már futurisztikus robotkutyát is gyárt



|

A CyberDog modell egyelőre csak korlátozott darabszámban elérhető a fejlesztők és a rajongók számára.

Hirdetés

A robotika területén világszerte ismert a Boston Dynamics Spot modellje, amelyet még csoportos táncra is lehet programozni. Robotkutya fejlesztésével azonban több vállalat is próbálkozik, így a kínai Unitree Robotics fejlesztését követően már a Xiaomi is bemutatta a saját mechanikus házikedvencét.

Az egyszerűen csak CyberDog névre keresztelt fejlesztést a gyártó a Mi Mix 4 telefonnal együtt mutatta be a legutóbbi digitális előadásán, és már az is kiderült, hogy az első széria darabjai mennyibe fognak kerülni.

Hirdetés

A CyberDogot egy Nvidia Jetson Xavier NX modul működteti, ami 384 CUDA, 48 Tensor és 6 Carmel CPU maggal rendelkezik, illetve további két mag felelős a deep learning folyamatokért. A robot összesen 11 szenzorral érzékeli a környezetet, a Xiaomi saját fejlesztésű mechanikus végtagjai pedig a feldolgozott információ alapján működnek.

Az Intel RealSense D450 szenzornak köszönhetően a CyberDog képes az egyes tárgyakat követni, illetve kikerülni az elé kerülő akadályokat. A robot reagál a hangvezérlésre, több kulcsszó alkalmazásával lehet irányítani. Képes az emberek követésére, illetve akár 11,5 km/h sebességgel is tud szaladni.

A robot három USB-C és egy HDMI portot is kapott, így lehet kísérletezni a külsős hardverek összekötésével is. A CyberDogból első körben mindössze 1000 darab elérhető, a Xiaomi tervei szerint mérnököknek és a robotika rajongóinak.

Egy robot nagyjából 1542 dollárba (kb. 465 ezer forintba) fog kerülni, és a gyártó egyelőre nem nyilatkozott a globális értékesítési tervekről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.