Hirdetés

A Xiaomi nem szeretné, hogy bárki szabadon oszthasson meg APK fájlokat



|

A kínai gyártó az androidos felhasználók egyik közkedvelt funkcióját törölné el, a Google persze nem ért egyet.

Hirdetés

Az APK fájlok letöltése és megosztása igencsak gyakori az Android készülékek esetében, ugyanis így lehetősége van a felhasználóknak arra, hogy bizonyos alkalmazások korábbi verzióit is telepíthessék, vagy akár az ismerőseikkel megoszthassák. Több weboldal is kínál erre a lehetőséget, és a Google sem korlátozza a felhasználók szabadságát.

A Xiaomi képviselői azonban azt kérik, hogy a jövőben ne legyen erre módja a felhasználóknak, mivel a kínai gyártó fejlesztői szerint az APK fájlok bizalmas adatokat tartalmazhatnak.

Hirdetés

A Xiaomi részéről az Android Open Source Project számára felvetett ajánlat szerint az APK-k megosztása káros, és a fejlesztők az javasolják, hogy kizárólag a Google Play Store, illetve más, megbízható applikációs üzletek kínálatából lehessen csak letölteni a fájlokat.

A Google egyik munkatársa nem késlekedett a válasszal, és kifejtette, hogy ez a megoldás csak az átlag felhasználók szabadságát korlátozná, ugyanis a hozzáértők egy debug Android verzióval ugyanúgy meg tudnák oldani az APK-k megosztását. Egy másik fejlesztő hozzátette, hogy az APK-k gyakorlatilag nem tekinthetők privátnak, és nincs is rá garancia, hogy a teljes titkosítás a gyakorlatban kivitelezhető legyen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.