Hirdetés

A Xiaomi új töltője már a távolból feltölti a mobilodat



|

A Xiaomi gyakorlatilag feltalálta a valódi vezeték nélküli töltést, noha egyelőre még komoly limitációi vannak a technológiának.

Hirdetés

Manapság egyre elterjedtebbé válnak a különféle vezeték nélküli mobiltöltős megoldások, noha ezeknek a "zsinórmentessége" nem igazán fedi le azt a funkciót, amit az ember elvárna egy ilyen technológiától, hiszen telefonunkat minden esetben rá kell helyezni egy töltőplatformra. Sőt, sokszor még az sem mellékes, hogy egészen pontosan milyen szögben rakjuk rá a mobilt, lehet szenvedni a tökéletes pozíció megtalálásával. 

Most ennek szeretné a Xiaomi elejét venni, a kínai cég ugyanis szabadalmaztatott egy olyan eszközt, amivel ténylegesen úgy töltődik a telefonunk, hogy közben akár sétálgathatunk is vele a lakásban. 

Hirdetés

A Xiaomi Mi Air Charge méreteit tekintve cseppet sem egy aprócska jószág, de legalább letisztult formáinak köszönhetően egész jól néz ki bármilyen nappaliban elhelyezve. Ez a töltőállomás felel majd azért, hogy telefonunkat ténylegesen tudjuk vezetékek nélkül tölteni. A Mi Air Charge-ba öt fázisú interferenciaantenna került, ez felel azért, hogy beazonosítsa a telefonunk pontos pozícióját. Magát a töltést pedig 144 antennából álló fázisvezérlő végzi, milliméteres hullámokat küld közvetlenül a telefonnak. 

Érezhető, hogy az új technológia még gyerekcipőben jár, a Xiaomi egyelőre annyit árult el, hogy "több méteres" hatótávval bír a Mi Air Charge, de nem ártana ismerni a tényleges paramétereket. A legnagyobb limitációt pedig azt jelent, hogy a töltő egyelőre csupán 5W-os sebességet tud kipréselni magából. Mindenesetre a Xiaomi új megoldása így is úttörőnek számít.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.