Hirdetés

A YouTube alapítója szerint hülyeség a dislike-ok elrejtése



|

Ezt a platform legelső feltöltött videójának leírásán keresztül is kifejezte.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt életbe lépett a YouTube legújabb változtatása: a videóknál már nem láthatjuk, hányan nyomtak "Nem tetszik" vagy "Dislike"-gombra, ezt az információt csak a feltöltők nézhetik meg saját anyagaiknál. A döntést sokan ellenzik, köztük Jawed Karim, a YouTube egyik társalapítója is, aki bár már nem dolgozik a Google-nél, még mindig szabadon rendelkezhet saját fiókja felett, ahova a videómegosztó első videóját is feltöltötte.

Hirdetés

Az önmagában nem túl izgalmas, de történelmi jelentősége miatt több mint 200 millió megtekintésig jutó "Me at the zoo" leírásában megjelentetett közleményben Karim azt írja, úgy látja, egyetlen tartalomgyártó sem örül a döntésnek, és a YouTube eltitkolja annak valódi okát, helyette tanulmányokra mutat, amik mindennel szembemennek.

Szerinte fontos lenne, hogy a rossz tartalmak mihamarabb háttérbe szoruljanak, és teret adjanak a jóknak. Úgy véli, a YouTube olyan platformmá fog válni, ahol minden középszerű, mert semmi nem lehet jó anélkül, hogy ne lenne valami más rossz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.