Hirdetés

A YouTube hatalmas pénzosztással erősítene a podcast-versenyben



|

Akár háromszázezer dollárt is adna a YouTube podcastok készítőinek, hogy videós formában készítsék el műsorukat.

Hirdetés

A YouTube nem minden típusú tartalomban számít piacvezetőnek, amik megtalálhatók a videós site-on, míg például a videojátékos térben a let's play tartalmak terén egyeduralkodó volt a trend indulásakor, a néhány évvel később népszerűvé vált élő közvetítések tekintetében csak a harmadik erőnek számít.

A podcastok egy újabb olyan területet jelentenek, ahol a Google videós platformja ugyan fontos szereplő, de közel sem az egyetlen, így a cég kinyitja a pénztárcáját, hogy kedvezőbb helyzetbe kerüljön.

Bloombergnek névtelenül nyilatkozó, belsős információkkal rendelkező források szerint a YouTube pénzbeli támogatást ajánl fel bizonyos tartalomkészítőknek, hogy videós podcasteket készítsenek a platformra.

Hirdetés

A beszámoló szerint ötven-, kétszáz, esetenként pedig akár háromszázezer dollárt is (ez főleg a több műsorral rendelkező cégekre vonatkozik) adnak annak, aki elfogadja. Ez pedig segíthet abban, hogy az olcsóbb, de kevésbé látványos, csak hangot tartalmazó műsorok videós összetevővel bővüljenek, egy stúdió, kamerák, és a szükséges infrastruktúra előteremtéséhez jól jöhet a Google anyagi támogatása.

A podcast-térben egyébként ezzel csak részben követi a versenytársait a Google. Azt már több nagyobb riválistól, elsősorban a Spotify-tól, illetve például az Amazontól láttuk, hogy komoly összegekért vásárolták meg rendkívül sikeres műsorok exkluzivitását. A YouTube viszont az általuk egy-egy műsorért felajánlott dollárszázmillióknál látszólag lényegesen kevesebbet költ majd (egyelőre), a videós tartalmak készítésének ösztönzésével pedig előnyös helyzetbe hozná magát a kizárólag hangot lejátszó konkurenciával szemben.

De a Bloomberg beszámolója szerint azokról sem feledkezik meg a Google, akik a háttérben szeretnék hallgatni a különböző beszélgetéseket. Így Kanadában (valószínűleg kísérleti jelleggel) már nem kötik YouTube Premium előfizetéshez, hogy mobileszközökön lezárt képernyővel hallgassunk tovább egy-egy videót, amit akár ki is terjeszthet, ha sikeresnek bizonyul a kezdeményezés.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.