Hirdetés

A YouTube hirtelen bannolta a Pornhub csatornáját



|

A felnőttfilmeket felvonultató oldal azt állítja, hogy nem tett olyat, amiért tiltás járt.

Hirdetés

Alaposan rájár a rúd idén a világ egyik legnépszerűbb szexvideós honlapjára. Pár hónapja az oldal mögött álló MindGeek több vezetője is távozni kényszerült többek között amiatt, mert nem tettek azért, hogy hatékonyan szűrni lehessen a 18 év alatti fiatalok bevonásával készült felvételeket.

Ősszel aztán az Instagramot üzemeltető Meta határozatlan időre felfüggesztette a Pornhub fiókját, így az ottani több mint 13 milliós tábor számára már csak két közösségi oldal maradt, ahol naprakész maradhatott a videómegosztó dolgaival kapcsolatban: a Twitter (ahol jelen pillanatban 3,6 millióan követik) és a YouTube (amely közel 900 ezer feliratkozót számlált). 

Mielőtt azonban még átléptünk volna 2023-ba, ismét csattant az ostor a Pornhubon: a Variety beszámolója szerint a felnőttfilmesek Mekkájának YouTube-csatornáját ugyanis bannolták, a hivatalos indoklás szerint azért, mert többszörösen megsértették az irányelveket.

Hirdetés

Például azt, amely kimondja, hogy nem jelenhetnek meg olyan külső weboldalakra mutató hivatkozás, amelyek olyan tartamakkal rendelkeznek, amiket a YouTube-on nem engedélyeznének. A vállalat szóvivője, Jack Malon ezt mondta:

"Mindenkire egyformán érvényesítjük az irányelveinket, és a többszörösen jogsértő vagy jogsértő tartalmaknak helyet adó csatornákat megszüntetjük."

A Pornhub Official tehát elérhetetlenné vált YouTube-on, viszont az oldalt birtokló MindGeek azt állítja, hogy a csatornájuk nem tartalmazott olyan linkeket, amik pornóvideókra irányítottak volna:

"A Pornhub fenntartja az internet abszolút legjobb bizalmi és biztonsági intézkedéseit, és különös gondot fordít arra, hogy ne sértse a YouTube közösségi irányelveit." 

- áll a közleményükben, amelyben azt is leszögezik, hogy ezt a "felnőttiparban dolgozókkal szembeni diszkrimináció" példájának tekintik, mivel "az előadóművészek és a szexmunkások olyan marginalizált csoportok, amelyek a közösségi médiára támaszkodnak a rajongókkal való kapcsolattartásban". Ennek értelmében a YouTube önkényes politikájának végrehajtását veszélyesnek és károsnak tartják a felnőttiparban dolgozókra vonatkozóan. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.