Hirdetés

A YouTube már feltöltés közben ellenőrizheti, van-e szerzői jogi probléma a videóval



|

Hasznos újításnak tűnhet minden tartalomgyártó számára a YouTube megoldása.

Hirdetés

Pár napja Matt Navarra közösségi média szakértő is kiszúrta, hogy a YouTube újabb ellenőrzési lépcsőt vezetett be, ami már a videó publikálásának beállítása előtt jelez, ha a feltöltött tartalom szerzői jogokat sért.

A lent beszúrt képernyőmentésen is jól látszik a videó adatai és elemei utáni lépés, az Ellenőrzés, melynél a YouTube arról tájékoztat minket, hogy szerzői jogi oldalról is megvizsgálja a videót, hogy még publikálás előtt tudjuk orvosolni az ehhez kapcsolódó problémákat.

Ennél az esetnél például, ahogy azt a pirossal bekeretezett részben is olvashatjuk, el is lett végezve az ellenőrzés, hiba pedig nem volt a videóval.

Hirdetés

Nemcsak a platform, a felhasználók és tartalomgyártók érdeke is, hogy a feltöltött és publikált tartalom ne sértsen szerzői jogokat, az utóbbiak számára már csak azért is, mert ez bevételkieséssel, sőt, legrosszabb esetben akár fiókfelfüggesztéssel vagy törléssel is járhat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.