Hirdetés

A YouTube mesterséges intelligenciával bontaná fejezetekre a videókat



|

A tartalomgyártók és a nézők is örülhetnek, ha a mesterséges intelligencia felcímkézi a jövőben a videók tartalmi szakaszait a YouTube-on.

Hirdetés

A YouTube folyamatosan kísérletezik új funkciókkal, ezek egy része végül meg is érkezik a videomegosztó platformra éles funkcióként, szolgáltatásként.

A tartalomgyártók egy ideje már használhatnak fejezeteket a videóikban, de ezeket manuálisan kellett beállítaniuk. Most a YouTube is besegíthet a munkába, mesterséges intelligenciával, automatikusan bontanák fejezetekre és címkéznék fel a videók részeit, hogy megkönnyítsék a munkát.

Ez jó hír a tartalomgyártóknak, mert nem kell feltöltésnél a fejezetek kialakításával bajlódniuk, és jó hír annak, aki sokat YouTube-ozik, mert így könnyebben megtalálja majd a videókban azt a konkrét részt, amit keres. 

Hirdetés

Persze nem várható, hogy az MI-vezérelt funkció hibátlan lesz, de az biztos, hogy épít majd erre a YouTube, sőt, a Google keresője is.

Azt egyébként lehet majd tudni, ha a fejezeteket az MI címkézte, ilyenkor ugyanis nem lesznek a videó leírásában időbélyegek (ilyesmi csak a manuálisan címkézett tartalmaknál látható). A kísérletből egyébként a tartalomgyártók igény szerint kiszállhatnak, ha akarnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.