Hirdetés

A YouTube-on hamarosan egy gombnyomással direkt lehet pénzt adni kedvenc videósodnak

|

Az úgynevezett Super Chat lehetőségnek köszönhetően egy gombnyomással lesz mód adományozni a videók készítői számára.

Hirdetés

A YouTube a legújabb hivatalos közleményében mutatta be a legújabb funkciót, amelynek elsődleges célja, hogy könnyebb lehetőséget biztosítson a platform tartalomgyártóinak támogatására.

A nézők jelenleg is tudnak adományozni, az új Applaud, vagyis Taps funkció viszont átláthatóbbá, egyszerűbbé és látványosabbá teszi ezt - legalábbis a YouTube szerint.

A Super Chatbe épített adományozási opcióval eddig csak az elő közvetítések ideje alatt lehetett kisebb összegekkel támogatni a készítőket, a Taps viszont lehetőséget ad arra is, hogy ugyanezt a videók alatt is meg lehessen tenni.

Hirdetés

Így csupán a beépített gombra kattintva lehet 2, 5, 10 és 50 dolláros összeggel támogatni az adott videó készítőjét, amennyiben az adott csatornán aktív ez a lehetőség.

A Tapsok aktiválását követően megjelenik egy animáció, és a videó készítője külön értesítést is kap a beérkezett összegről. Egy nap egy felhasználó legfeljebb 500 dollárt költhet a Super Chat és a Taps adományozási opciókra összesen, az összegek 30%-a pedig a YouTube-ot illeti közvetlenül. 

A YouTube egyelőre teszteli a funkciót, és pontos megjelenési dátumot nem adott meg a cég, hogy mikor válik globálisan aktívvá a bővített Super Chat. A vállalat emellett bejelentette, hogy hamarosan támogatni fogja a 4K streaming és az offline megtekintés lehetőségeit is.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.